Op deze pagina vindt u informatie over de concerten georganiseerd door de Stichting Kerkmuziek Hervormde Gemeente Kampen.

Secretariaat: Kolk 5, 8266 JN Kampen, e-mail: orgelconcerten[at]debovenkerk.nl.

Concertserie 2020

Onze concerten beginnen om 20.00 uur, behalve de concerten op Koningsdag en Hemelvaartsdag. Deze concerten beginnen om 16.30 uur.
Vanaf een half uur voor aanvang van het concerten zijn de deuren van de Bovenkerk geopend.

Feestdagen

Vanwege de door de overheid afgekondigde maatregelen is het helaas niet mogelijk om de orgelconcerten op de Feestdagen door te laten gaan!
Vooralsnog gaan we er van uit dat de concerten in de zomer wel door zullen gaan; wij informeren u hierover via deze website en via Facebook.

Maandag 13 april – Pasen
Maandag 27 april – Koningsdag
Donderdag 21 mei – Hemelvaartsdag
Maandag 1 juni – Pinksteren

Harm Hoeve
Ab Weegenaar & Q-brass
Minne Veldman
Harry Hamer

Donderdag 2 juli Ab Weegenaar
Donderdag 9 juli Arjen Leistra
Donderdag 16 juli Sietze de Vries
Donderdag 23 juli Jos van der Kooy (verzoekprogramma)
Donderdag 30 juli Reitze Smits (Bach-programma)

Augustus

Donderdag 6 augustus Evan Bogerd
Donderdag 13 augustus Matthias Havinga
Overdag: Orgelpad Kamper Uit Dag
Donderdag 20 augustus Petra Veenswijk
Donderdag 27 augustus Wolfgang Zerer (Bach-programma)

Concertpas

Het is ook in het seizoen 2020 weer mogelijk om een concertpas aan te schaffen.
U betaalt slechts voor 4 concerten, terwijl u toegang heeft voor 5 concerten! U kunt deze pas gedurende de gehele concertperiode kopen bij de kassa voorafgaand aan de concerten.
De kosten voor de concertpas zijn:

• volwassenen: € 40,00
  • 65+: € 32,00
  • Jeugd tot 18 jaar: € 24,00

De concertpas is persoonlijk en niet geldig voor de concerten op zaterdagmiddag.

Stadsconcerten

Op de zaterdagen in de maanden juli en augustus is de Bovenkerk vanaf 15.00 uur geopend voor de muziekliefhebber, maar ook voor de toevallige passant. In een ontspannen sfeer worden door diverse musici boeiende werken ten gehore gebracht.

De toegang is vrij, maar wij doen wel een vriendelijk verzoek om ons in de onkosten te ondersteunen door een bijdrage te schenken in de schaal bij de uitgang.

Parkeren

Naast de toren van de Bovenkerk is een parkeerplaats (Muntplein) waar u tegen betaling kunt parkeren.
Gratis parkeren kunt u op het Burgemeester Berghuisplein. Vanaf deze parkeerplaats loopt u in ongeveer 10 minuten (700 meter) naar de Bovenkerk.
Voor meer informatie over parkeren in de stad Kampen zie: https://www.kampen.nl/parkeren-in-kampen.