Orgelconcerten

Bovenkerk Kampen

Op deze pagina vindt u informatie over de concerten georganiseerd door de Stichting Kerkmuziek Hervormde Gemeente Kampen.

Secretariaat: Kolk 5, 8266 JN Kampen, e-mail: orgelconcerten[at]debovenkerk.nl.

Reguliere openingstijden

Vrijdagmiddag van 13.00 tot 15.00 uur;
Zaterdagmiddag van 13.00 tot 14.30 uur.

Concertserie 2021

Ook in 2021 is het de bedoeling dat er orgelconcerten worden georganiseerd op de orgels in de Bovenkerk. Hoe deze concerten er exact uit gaan zien hangt af van de maatregelen die het kabinet zal nemen.
Op deze website en via Facebook zullen wij u op de hoogte houden van de ontwikkelingen m.b.t. onze concerten.

Onze concerten beginnen om 20.00 uur, behalve de concerten op Koningsdag en Hemelvaartsdag. Deze concerten beginnen om 16.30 uur.
Vanaf een half uur voor aanvang van het concerten zijn de deuren van de Bovenkerk geopend.

Zomerserie

Reserveren

Om een concert te kunnen bezoeken is reserveren verplicht. In onderstaande concertoverzicht vindt u een link naar de reserveringswebsite. Bezoekt u het concert met meerdere personen, dan dient u voor iedere persoon een ticket aan te schaffen. Volg hiervoor de stappen op de reserveringswebsite. Na het afronden van de reservering ontvangt u per mail een bevestiging. Deze bevestiging dient u te tonen bij het concert! Mocht u problemen ervaren bij het reserveren, dan kunt u contact met ons opnemen. Dit kan per mail op orgelconcerten@debovenkerk.nl. Telefonisch kunt u ons bereiken op 06-36047043 of 038-3315493. Ga naar de reserveringswebsite: http://orgelconcerten-bovenkerk.eventbrite.com Reserveren is mogelijk tot 18:00 uur op de dag van het concert.

Donderdag 1 juli Vincent van Laar (Bach-concert)
Donderdag 8 juli Evan Bogerd
Donderdag 15 juli Arjen Leistra
Donderdag 22 juli Jaap Zwart
Donderdag 29 juli Toon Hagen

Augustus

Donderdag 5 augustus Hayo Boerema (Bach-concert, m.m.v. Laurens Collegium Rotterdam)
Donderdag 12 augustus Sander van den Houten
Overdag: Orgelpad Kamper Uit Dag
Donderdag 19 augustus Gerben Budding
Donderdag 26 augustus Wolfgang Zerer

Zaterdagmiddag-/stadsconcerten

De gebruikelijke zaterdagmiddag-/stadsconcerten is een zeer toegankelijke serie waarbij u, met uw (klein) kinderen, niet mag ontbreken. Zoals al vele jaren: zaterdag in de maanden juli en augustus beginnen we om 15:00 uur, de deur gaat een half uur eerder open. De programma onderdelen worden meestal mondeling aangekondigd.

De concerten zijn vrij toegankelijk, wel is registratie verplicht en u wordt vriendelijk gevraagd een (gulle) gift te deponeren in een doos bij de uitgang van de kerk!

Agenda zomer 2021

Bovenkerk
za. 17 juliRik Melissant (orgel), Lise de Munck (dwarsfluit)
za. 24 juliMaurits Bunt (orgel), Lisa Bunt (sopraan) (algemene verantwoording: Aart Jan Klok)
za. 31 juliSteven Knieriem (orgel), Guyon Mingelen (bariton)
za. 7 aug.Evelyn Heuvelmans (hobo), Ab Weegenaar (fagot), Sander van den Houten (orgel)
za. 14 aug.Gertine Hoefnagel (orgel), Isabel Houtmortels (sopraan)
za. 21 aug.Wandelconcerten langs de Boven-, Burgwal-, Broeder-, en Buitenkerk door Ab Weegenaar, Bram Brandemann en Sander van den Houten (start om 15:00 uur bij de Bovenkerk)

Toegang vrij, verplichte registratie

De toegang is vrij, registratie is verplicht en wij doen een vriendelijk verzoek aan u om ons in de onkosten te ondersteunen door een bijdrage te schenken in de schaal bij de uitgang.

Parkeren

Naast de toren van de Bovenkerk is een parkeerplaats (Muntplein) waar u tegen betaling kunt parkeren.
Gratis parkeren kunt u op het Burgemeester Berghuisplein. Vanaf deze parkeerplaats loopt u in ongeveer 10 minuten (700 meter) naar de Bovenkerk.
Voor meer informatie over parkeren in de stad Kampen zie: https://www.kampen.nl/parkeren-in-kampen.