/* Hide footer */ #main-footer { height: 0 !important; overflow: hidden; }

Orgelconcertserie

op de donderdagavond en feestdagen

Jaarlijks organiseert de Stichting Orgelconcerten Bovenkerk Kampen een serie orgelconcerten op de orgels van de Bovenkerk. In het voorseizoen zijn de ‘Feestdagconcerten’, waarbij het programma aansluit bij de verschillende dagen waarop de concerten worden gehouden.

In de zomer, in juli en augustus, is er een zomeravondconcert op de donderdag.
Wij nodigen daarvoor nationaal en internationaal befaamde organisten uit.
Zij verzorgen een programma met een onderscheidend repertoire uit verschillende stijlperiodes.

Geniet van de beide orgels in de prachtige akoestiek!

Aanvangstijden

De concerten beginnen om 20.00 uur. Op Koningsdag en Hemelvaartsdag ben je welkom om 16.30 uur. Vanaf een half uur voor aanvang van het concerten zijn de deuren van de Bovenkerk geopend.

Tickets en prijzen

Tickets zijn een half uur voor aanvang van het concert verkrijgbaar bij de ingang van de kerk. Toegang voor volwassenen bedraagt € 12,50. 66+ betalen € 10,00, jongeren € 7,50. Jeugd tot 16 jaar is gratis.

Parkeren

Naast de toren van de Bovenkerk is een parkeerplaats aan het Muntplein (betaald). Gratis parkeren is mogelijk op het Burgemeester Berghuisplein. Vanaf deze parkeerplaats loop je in ongeveer 10 minuten (700 meter) naar de Bovenkerk.

Concertserie 2024

Sander van den Houten
Pasen – Sander van den Houten & Ab Weegenaar

Maandag 1 april 2024, 20.00 uur

Orgelconcert in het teken van Pasen. Sander en Ab spelen muziek van onder meer Bach, Mozart en Hesse. 4-handig orgelspel zal dit concert niet ontbreken.

Koningsdag – Gert van Hoef

Zaterdag 27 april 2024, 16.30 uur

Feestelijk concert op Koningsdag! Met bekende orgelwerken zoals het Prelude van Gordon Young, maar ook een eigen liedbewerking over het Wilhelmus.

Hemelvaartsdag – Evan Bogerd

Donderdag 9 mei 2024, 16.30 uur

Orgelconcerten met onder meer het grootse Präludium und Fuge über den Namen BACH van Liszt. Daarnaast muziek van Bach en improvisaties.

Pinksteren – Minne Veldman

Maandag 20 mei 2024, 20.00 uur

Op het Reil-orgel een aantal werken van Johan Sebastian Bach. Op het Hinsz orgel werken van Feike Asma, Jan Bonefaas en Minne Veldman zelf.

Erwin Wiersinga

Donderdag 4 juli 2024, 20.00 uur

Het eerste concert van de zomerserie, met werken van 2 componisten uit de Barok – Böhm en Bach – en 2 componisten uit de Romantiek – Mendelsshon en Schumann.

Ben van Oosten

Donderdag 11 juli 2024, 20.00 uur

Dit concert begint en eindigt met Bach. Allereerst een Praeludium en Fuge (BWV547) en als afsluiting een Fuga over B.A.C.H., van Robert Schumann.
Op het programma staat ook het Evocation a la Chapelle Sixtine van Fransz Liszt, gebaseerd op het Miserere van Allegri, dat Mozart heeft genoteerd.

Dit concert kwam mede tot stand dankzij steun van de stichting Vox Humana.

Gerben Budding

Donderdag 18 juli 2024, 20.00 uur

Barok en meer hedendaagse muziek zijn de ingrediënten voor dit concert. Gerben Budding speelt werken van Dietrich Buxtehude, Daan Manneke, Frank Martin en uiteraard Johann Sebastian Bach.

Dit concert kwam mede tot stand dankzij steun van de stichting Kampen Cultuur.

Sander van den Houten
Sander van den Houten

Donderdag 25 juli 2024 (Bach-nacht-concert, 21.30 uur)

De eesrte van 2 Bach-concerten. Onze adviseur speelt werken van Johann Sebastian Bach, met onder meer de ‘Dorische’ Toccata en de Passacaglia. En mooi programma om de avond mee af te sluiten.

Toon Hagen

Donderdag 1 augustus 2024, 20.00 uur

Toon Hagen speelt tijdens dit concert onder meer een 2-tal werken van eigen hand. Daarnaast ook muziek van Francois Couperin, een componist die niet vaak wordt uitgevoerd tijdens de concerten.

Manuel Tomadin (Italië)

Donderdag 8 augustus 2024, 20.00 uur

Een concert met een Italiaans tintje. Manuel Tomadin gaf het programma de titel ‘Organ evolution vs revolution‘. Een concert met veelal barokke orgelwerken.

Maurits Bunt

Donderdag 15 augustus 2024, 20.00 uur

Maurits Bunt speelt Duitse en Franse orgelmuziek tijdens dit concerten. Onder meer de Trois Danses van Jehan Alain.

Dit concert kwam mede tot stand dankzij steun van de stichting Kampen Cultuur.

Leendert Verduijn

Donderdag 22 augustus 2024, 20.00 uur

Fransz Liszt gebruikte voor de variaties over Weinen, Klagen, Sorgen, Zagen basso continuopartij van Kantate BWV12. Vanavond staat dit monumentale werk op het programma.
Daarnaast muziek van Bach zelf, en van Buxtehude en Händel.

Pieter van Dijk

Donderdag 29 augustus 2024, 20.00 uur (Bachconcert)

Pieter van Dijk speelt het 2e Bach-concert van deze zomerserie, dat ook tegelijk het laatste concert van 2024 is. Op het programma staan onder meer meerdere koralen uit het Orgelbüchlein en de 5e Triosonate.

Parkeren

Lees alles over parkeren bij de Bovenkerk

Programma

Ieder jaar een serie orgelconcerten voor de fijnproever.
Op de donderdagavonden in juli en augustus en op de feestdagen.

Bekijk het programma