Orgelconcerten

Bovenkerk Kampen

Op deze pagina vindt u informatie over de concerten georganiseerd door de Stichting Kerkmuziek Hervormde Gemeente Kampen.

Secretariaat: Kolk 5, 8266 JN Kampen, e-mail: orgelconcerten[at]debovenkerk.nl.

Reguliere openingstijden

Vrijdagmiddag van 13.00 tot 15.00 uur;
Zaterdagmiddag van 13.00 tot 14.30 uur.

Concertserie 2021

Ook in 2021 is het de bedoeling dat er orgelconcerten worden georganiseerd op de orgels in de Bovenkerk. Hoe deze concerten er exact uit gaan zien hangt af van de maatregelen die het kabinet zal nemen.
Op deze website en via Facebook zullen wij u op de hoogte houden van de ontwikkelingen m.b.t. onze concerten.

Onze concerten beginnen om 20.00 uur, behalve de concerten op Koningsdag en Hemelvaartsdag. Deze concerten beginnen om 16.30 uur.
Vanaf een half uur voor aanvang van het concerten zijn de deuren van de Bovenkerk geopend.

Feestdagen

Gezien de huidige maatregelen is het nog niet mogelijk om bezoekers te ontvangen tijdens de concerten. Daarom zijn de concerten op de Feestdagen online te volgen. Op onze Facebook-pagina en in het overzicht hieronder vindt u het Youtube-kanaal waar u deze concerten kunt volgen.

Maandag 5 april – Pasen Gert van Hoef
Bekijk het programma
Dinsdag 27 april – Koningsdag Ab Weegenaar & Mechthild Drop (trompet)
Donderdag 13 mei – Hemelvaartsdag Minne Veldman
Maandag 24 mei – Pinksteren Harm Hoeve

Zomerserie

Donderdag 1 juli Vincent van Laar (Bach-concert)
Donderdag 8 juli Ab Weegenaar
Donderdag 15 juli Arjen Leistra
Donderdag 22 juli Jaap Zwart
Donderdag 29 juli Toon Hagen

Augustus

Donderdag 5 augustus Hayo Boerema (Bach-concert, m.m.v. de Laurens-cantorij)
Donderdag 12 augustus Sander van den Houten
Overdag: Orgelpad Kamper Uit Dag
Donderdag 19 augustus Gerben Budding
Donderdag 26 augustus Wolfgang Zerer

Parkeren

Naast de toren van de Bovenkerk is een parkeerplaats (Muntplein) waar u tegen betaling kunt parkeren.
Gratis parkeren kunt u op het Burgemeester Berghuisplein. Vanaf deze parkeerplaats loopt u in ongeveer 10 minuten (700 meter) naar de Bovenkerk.
Voor meer informatie over parkeren in de stad Kampen zie: https://www.kampen.nl/parkeren-in-kampen.