Concerten zaterdagmiddag zomer 2020

Naast alle avondconcerten in de komende zomer begint ook weer de prachtige reeks van zaterdagmiddagconcerten. Een zeer toegankelijke serie waarbij u, met uw (klein) kinderen niet mag ontbreken. Zoals al vele jaren: iedere zaterdag in de maanden juli en augustus beginnen we om 15:00 uur, de deur gaat een half uur eerder open. De programma onderdelen worden meestal mondeling aangekondigd, de toegang is vrij maar de collecte schaal is aanwezig bij de uitgang!

Nota bene: de reguliere openingstijden van de Bovenkerk zijn vrijdagmiddag van 13.00 tot 15.00 uur en zaterdagmiddag van 13.00 tot 14.30 uur.

De geplande zaterdagmiddag concerten in juli en augustus kunnen doorgang vinden, met inachtneming van de maatregelen van het RIVM. Dit betekent dat er maximaal 100 bezoekers aanwezig mogen zijn bij de concerten en dat vooraf reserveren VERPLICHT is.

De Concerten zijn vrij toegankelijk, wel wordt u vriendelijk gevraagd een (gulle) gift te deponeren in een doos bij de uitgang van de kerk!

Om er voor te zorgen dat er 1,5 meter afstand wordt gehouden tussen de bezoekers onderling (m.u.v. personen uit hetzelfde huishouden) wordt u in het koorgedeelte van de kerk  een plek toegewezen. Daarnaast zijn de sanitaire voorzieningen niet beschikbaar (uitgezonderd noodgevallen).

Ook wij blij met uw belangstelling voor en uw aanwezigheid op onze middag concerten. U bent van harte welkom, maar in deze tijd kan het Coronavirus nog steeds toeslaan, ondanks alle voorzorgsmaatregelen in de kerk. Daarom vragen wij u, voordat u zich inschrijft voor een concert, de volgende vragen te beantwoorden:

 1. Bent u hoesterig/verkouden?
 2. Hebt u last van benauwdheid?
 3. Hebt u temperatuursverhoging? (vanaf 38°C)
 4. Bent u de laatste 14 dagen met iemand in contact geweest die besmet is/was met het Coronavirus?
 • Indien u een van deze vragen met JA moet beantwoorden, vragen wij u om u niet in te schrijven voor een concert!
 • Verder willen we u er op wijzen dat er voor een aantal mensen bij besmetting met het Coronavirus de ziekte een ernstig beloop kan krijgen. Deze zogeheten risicogroepen vindt u terug op de website van het RIVM: Risicogroepen Corona (RIVM)
 • U bent zelf verantwoordelijk voor het al dan niet inschrijven voor een concert.

Nota bene: vanwege de huidige omstandigheden vragen wij u zich vooraf aan te melden. Hieronder treft u het aanmeldformulier aan.

Agenda zomer 2020

Bovenkerk

za. 4 juli

Sander van den Houten – orgel, met medewerking van Ab Weegenaar – fagot en orgel

za. 11 juli

Johan Smit – orgel met medewerking van Johanna Bart – sopraan

za. 18 juli

Marijn de Jong – orgel met medewerking van Maurice van Dijk – trompet

za. 25 juli

Sander van den Houten – orgel met medewerking van Elly Bakker – blokfluit

za. 1 aug.

Ab Weegenaar – orgel/fagot met medewerking van Sander van den Houten – orgel

za. 8 aug.

Regina Ederveen – harp met medewerking van Ab Weegenaar – orgel

za. 15 aug.

Wandeltocht met kleine concertjes langs de orgels van de Burgwal, Broeder- en Buitenkerk met Bram Brandemann, Sander van den Houten en Ab Weegenaar. Start om 15:00 uur bij de Burgwal (Burgwal 59)

za. 22 aug.

Marjo van Someren – sopraan, Bart Oenema – bariton. Mannenensemble Campensis onder leiding van Ab Weegenaar met medewerking van Sander van den Houten – orgel. Onder andere Messe in B (opus 172) van Josef G. Rheinberger.

za. 29 aug.

Gemengd vocaal ensemble ‘Cantus Lux Aeterna’

 

Aanmeldformulier

U dient zich per concert aan te melden. Mocht u voornemens zijn met meer dan vijf personen te komen, dan kunt u dat vermelden bij ‘opmerkingen’.

  Naam*

  E-mail*

  Selecteer concertdatum*

  Aantal personen*

  Opmerkingen

  Toegang vrij

  De toegang is vrij, maar wij doen wel een vriendelijk verzoek om ons in de onkosten te ondersteunen door een bijdrage te schenken in de schaal bij de uitgang.

  Geef een reactie

  Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.