Naast de onvolprezen orgels en een fraaie concertvleugel in de Bovenkerk is deze kathedraal van Kampen ook in het rijke bezit van een  nieuw Steendam orgelpositief.

Steendam Orgelpositief

Steendam

Het instrument is in 2012 op ambachtelijke wijze gebouwd door de orgelmaker Sicco Steendam. Het is een breed inzetbaar instrument en makkelijk te verplaatsen. Het is mogelijk om op iedere plaats in de kerk een opstelling te maken met uw (kamer)koor en orkest.

Continuo-orgel

Het orgelpositief is gemaakt als continuo-orgel. Zoals bedoeld in barokke composities en bezit een ver dragende Holpijp 8 voet, geïntoneerd op de ruimte van de Bovenkerk.

U kunt het in iedere stemming laten stemmen, op verschillende toonhoogten (a=415 tot en met 442).

Huurmogelijkheden

Dit orgelpositief is (tegen gereduceerde prijs) te huur als continuo-instrument voor uw concerten op uw locatie. U kunt daarover contact opnemen met Ab Weegenaar, organist van de Bovenkerk.

Tevens is het mogelijk dat u gebruik maakt van zijn diensten als continuo (orgel) speler bij uw concert.

Zie ook de website van Ab Weegenaar, www.abweegenaar.nl.