Rekeningen kerkmeesters

In de archieven van de gemeente Kampen bevinden zich 12 delen met de rekeningen van de kerkmeesters van de St. Nicolaas- of Bovenkerk. Na het eerste deel is nu deel 2 verschenen dat de periode 1728 – 1742 beslaat.

Onderzoek

Auteur Gerrit Eijlander heeft besloten de teksten te transcriberen en zo digitaal te maken. Dit om duidelijk te krijgen van wat er in de loop van de tijd is gebeurd in de kerk, een beeld te krijgen van de inkomsten en uitgaven. Verder om de namen van al degenen die er begraven zijn, zowel in als om de kerk te benoemen.

Boek

Het onderzoek heeft geleid tot het boek ‘Rekeningen van de kerkmeesters van de Bovenkerk deel 2‘ dat ook nog eens (gratis) digitaal beschikbaar is. Een leesboek is het niet geworden. Maar voor hen die geïnteresseerd zijn in de genealogie, vormt het een schat aan informatie.

Boek ‘Rekening van de kerkmeesters van de Bovenkerk deel 2’ [PDF-document; 1,7 mb]