Rekeningen kerkmeesters

In de archieven van de gemeente Kampen bevinden zich 12 delen met de rekeningen van de kerkmeesters van de St. Nicolaas- of Bovenkerk. De nummering loopt van OA- 1331 tot en met OA- 1242 en bestrijkt de jaren 1526-1809, met enkele hiaten.

Onderzoek

Auteur Gerrit Eijlander heeft besloten de teksten te transcriberen en zo digitaal te maken. Dit om duidelijk te krijgen van wat er in de loop van de tijd is gebeurd in de kerk, een beeld te krijgen van de inkomsten en uitgaven. Verder om de namen van al degenen die er begraven zijn, zowel in als om de kerk te benoemen.

Boek

Het onderzoek heeft geleid tot het boek ‘Rekeningen van de kerkmeesters van de Bovenkerk‘ dat ook nog eens (gratis) digitaal beschikbaar is. Een leesboek is het niet geworden. Maar voor hen die ge├»nteresseerd zijn in de genealogie, vormt het een schat aan informatie.

Boek ‘Rekening van de kerkmeesters van de Bovenkerk’ [PDF-document; 2 mb]

[Klik op de afbeeldingen om te vergroten]